Ударно строят най-модерната забавачка в Пловдив (СНИМКИ)

Строителството на ЦДГ „Чайка“ на ул. „Славянска“  в Пловдив е на финалната права, видя екип на DCNEWS.

Новата сграда ще е на два етажа с разгърната площ 2700 кв. метра.  Ще има басейн и спортна зала, както и двузонова кухня, която ще играе и ролята на млечна кухня и ще обслужва нуждите на майките от района.

Проектът е дело на Константин Божков. Капацитетът на  градината ще е  8 групи, в които ще има минимум 160 деца.

За всяка от групите ще има зона за игра на открито, дворът ще е богато озеленен и оборудван с най-новите атракции за малчуганите. Сградата ще е снабдена със соларна система, която ще се използва за затопляне на водата в басейна и ще бъде изключително енергоефективна.

За удобство на персонала и родителите ще бъде изграден паркинг с 25 места. Новата придобивка на район „Източен“ ще струва близо 3 милиона лева и е финансирана от общинския бюджет.

Първата копка на „Чайка“ беше направена на 15 септември м.г., като най-напред събориха старата сграда, строена през 1947.

Община Пловдив обяви и прием на деца в новата „Чайка“. Очаква се откриването на сградата да бъде през есента  –  в началото на учебната 2016/2017 година.

Родителите на класираните деца следва да знаят, че функционирането на сградата може да не е от 15.09.2016 г., а на по-късен етап.

Подобни статии

Top