Удължават крайния срок на конкурс за рисунка и есе срещу ХИВ/СПИН

Безплатни изледвания за СПИН в Пловдив

Организаторите на конкурса ”Да се обичаме разумно, за да опазим любовта!” в Пловдив удължиха до 27 ноември срока за приемане рисунки и есета, съобщиха от община Пловдив.

Конкурсът бе обявен във връзка с различни дейности по Местен Обществен Комитет /МОК/ за превенция и контрол на ХИВ/СПИН и сексуално предавани инфекции /СПИ/ по Програма “Превенция и контрол на ХИВ/СПИН и СПИ” за Община Пловдив и мотото на АНТИСПИН кампанията тази година “Да запазим посоката, да продължим пътя”. Организатори са община Пловдив и Центърът за превенция на ХИВ/СПИН.

Конкурсът е насочен към учениците от всички общински и държавни училища, които трябва да напишат литературна творба и рисунка по темата. А тя е  ”Да се обичаме разумно, за да опазим любовта!”. Творбите от конкурса трябва да са свързани тематично с борба със СПИН и с посланието на конкурса.

Всички участващи творби ще са част от изложба и ще се ползват за проекти при изготвянето на информационни материали със съгласието на авторите.

Припомняме, че началото на конкурса бе дадено на 1 октомври, тази година.

Според организаторите литературните творби трябва да са дълги до 3 печатни страници, размер А4. Рисунките трябва да са с размер 30см на 50см. Материалите за изработка са по избор.

Конкурсът е в три възрастови групи – 7 г.-10г., 11г.-14г. и 15г.-19г. От всяка възрастова група ще бъдат излъчени най-добрите литературни творби и рисунки.

Творбите ще бъдат приемани в Отдел ”Образование” на Община Пловдив, на адрес: гр.Пловдив, ул.”Цариброд” №1, ет.3, стая 4-техн.сътрудник-деловодител –за конкурса ”Да се обичаме разумно, за да опазим любовта” до 17,00 ч. на 27.11.2015 г.

Те ще бъдат оценявани от комисия от представители на Отдел ”Образование”, отдел „Култура”, отдел “Търговски дружества, общински предприятия и здравеопазване”, дирекция „Правно-нормативно обслужване” при Община Пловдив и от Регионален инспекторат по образованието – гр.Пловдив. Комисията ще номинира най-добрите литературни творби от всяка възрастова група и най-добрите рисунки от всяка възрастова група до 10.12.2015г., като авторите им ще бъдат наградени с книги и други награди.

Комисията ще номинира и учители, допринесли за успехите на децата, както и училище с най-голяма активност в конкурса.

Подобни статии

Top