УЕФА изхвърля Хърватска от Евро 2016, унгарските ултраси също в бой! (ВИДЕО)

УЕФА се е подготвила да изхвърли Хърватска от Европейското първенство по футбол. Причината са поредните изстъпление на феновете на „шахматистите“, станали рецидив в последните години, по време на мача от Група „D“ с Чехия (2:2). Именно защото не се случва за първи път, мятането на факли и бомбичка на терена е преляло чашата.

Медиите в Загреб твърдят, че присъдата на УЕФА ще бъде произнесена утре, а обвиненията са две – за безредици и расизъм.

„Не вярвам да ни изхвърлят. Най-вероятно ще ни се размине само с глоба“, заяви легендата Давор Шукер, президент на Хърватския футболен съюз.

Куриозното е, че в социалната мрежа 2 часа преди мача е изтекла точна схема на това кои хулигани къде ще седнат на стадиона и по какъв начин ще вкарат пиротехниката си.

За бой на феновете на Русия по време на мача с Англия, руснаците бяха глобени и извадени от първенството условно, но при повторното запалване на факли на следващия мач, до ново наказание не се стигна.

Снощи пък феновете на Унгария се биха със стюардите на стадион „Велодром“ в Марсилия при равенството 1:1 срещу Исландия. Боят стана още преди началото на мача, а след това се повтори и след автогола на Севарсон в 88-ата минута.

Снимка: thenational.ae

Подобни статии

Top