Ужас в Сопот: Гергана, която сцепи скалпа на ченге, пак се развилня

Млада жена е задържана за хулиганска проява и увреждане на чуждо имущество. Около 22.30 часа вчера служителите на реда реагирали на сигнал за нарушение на обществения ред в центъра на Сопот. На място било установено, че в ресторант на хотел 20-годишната местна жителка се държала непристойно и в агресията си счупила стъклена врата и две вази.
С полицейска заповед извършителката е задържана за 24 часа. В РУ – Карлово е образувано досъдебно производство.

Проучване на БЛИЦ установи, че това е героинята в нашите криминални дописки Гергана Танкишева. Момичето стана обект на новините ни на няколко пъти, защото един път преби от бой майка си, а миналата година нападна полицай от Карлово, който отишъл в дома и да занесе предупредителен протокол да не тероризира родителката си. Именно тогава Гергана вилня из стаите на дома си, докато бе преследвана от ченгето, трясна врата и го рани, защото вратата сцепи скалпа му. После го нападна, като изподра лицето му.

Днес никой не може да каже какъв е поводът за снощната агресия на момичето, което има психически проблеми. Изведнъж то нахлуло в хотел в подбалканския град и започнало да обижда и да напада жена от персонала. После счупила вратата и изтряскала в земята две вази, част от интериора на хотела. Гергана е в ареста, психолог ще работи с нея, за да прецени дали в момента на агресията тя е била адекватна и дали е осъзнавала какво прави. Ако психологът прецени, че има нужда от лечение, Гергана за пореден път ще бъде настанена в психодиспансера в Пловдив. В Сопот хората са притеснени, защото младата жена става опасна освен за себе си и за околните. Те настояват за адекватно лечение или за настаняването на Гергана някъде, но след като изкара известно време в клиника, Танкишева излиза, не си пие хапчетата и отново се започват обичайните екшъни.

Източник: БЛИЦ

Подобни статии

Top