Уикенд с топконцерти в Балабановата къща

irina_georgieva_h[1]

Предстои звезден уикенд в програмата на VI-я Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“. Днес от 18.30 ч. атрактивният Yotzov Clarinet Sextet ще очарова публиката с виртуозните си изпълнения. Основател и лидер на състава е изтъкнатия кларинетист Бобо Йоцов.

Международният фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ не за първи път представя на своята сцена българка – концертмайстор на световен оркестър. През годините форумът включи  концерти на прочутата пловдивчанка Елмира Дърварова – дългогодишен концертмайстор на Метрополитан опера, Ню Йорк, Албена Данаилова – концертмайстор на Виенска филхармония, Мила Георгиева – концертмайстор на Радио-симфоничния оркестър в Щутгарт.

В неделя, на 4 октомври от 11.30 ч. почитателите на класическата музика ще имат удоволствието да се насладят на още една знаменита цигуларка – Йоанна Каменарска – концертмайтор на Хамбургския филхармоничен оркестър. Тя ще си партнира с изтъкнатата пианистка Ирина  Георгиева, с която от години покорява в дует световните сцени. Българската цигуларка е обсипвана със суперлативни оценки от страна на критиците: „Роден музикант! Нейното свирене е сублимно; всичко придобива смисъл; част от една неразривна цялост… Елегантно водене на лъка, фини звукови нюанси, красива фраза, овладян ритъм и дишане: тази артистка наистина разполага с душевно богатство и свобода!“(Брюксел); „Световна класа!“ (Франкфурт); „Звездата на вечерта… Изпълнението на Йоанна Каменарска на „Циганка“ от Равел взриви публиката и я изправи на крака.“ (Хамбург).

Билети за концертите търсете в мрежата на Eventim.bg, В Билетен център пред Общината и в Балабановата къща преди събитията.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top