Украйна отпадна от Евро 2016, Германия и Полша с 0:0 (ВИДЕО)

Отборът на Украйна стана първият отбор, отпаднал от Евро 2016 след загуба с 0:2 от дебютанта Северна Ирландия в Лион. Това бе историческа първа победа за островитяните, която остави украинците на последното място в група „С“ с актив от 0 точки. Лидери с по 4 точки са Германия и Полша, които направиха 0:0 в късния мач снощи.

Гарет Маккоули в 48-ата минута и Найл Макгин в петата минута на добавеното време на мача вкараха головете за историческия успех за Северна Ирландия, а за Украйна това е втора загуба на турнира, като шансовете за продължаване са само в сферата на фантастиката.

Мачът ще се запомни и с едрата градушка, която се изсипа над стадиона в 58-ата минута и принуди рефера да спре играта за няколко минути, като футболистите се скриха в тунела.

Световният шампион Германия и Полша не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0, като загубиха първи точки на европейското. Германците имаха игрово превъзходство, но и двама тима направиха доста пропуски, като в крайна сметка могат да се чувстват сигурни за продължаването си в следващата фаза на турнира.

Снимка: goal.com

Подобни статии

Top