Укрепват разкопките пред Централна поща (СНИМКИ) - DC news

Укрепват разкопките пред Централна поща (СНИМКИ)

Разкопките пред Пощата

Източният ъгъл на археологическите разкопки пред Централна поща, където вчера се свлече значително количество пръст, вече е укрепен временно с подръчни материали. Ръководителят на разкопките Елена Кесякова обясни, че  свлачището е вследствие на обилните дъждове тази година. „Не е толкова страшно, няма защо да се всява излишна паника”, коментира Кесякова. По думите й свличането е станало на място за депониране и са пропаднали не повече от 2 кубика пръст. „Ако положението беше толкова сериозно, аз нямаше да си позволя да работя, все пак нося сериозна отговорност за хората“, обясни ръководителят на дейностите.

Вече е поискана и  помощ от общината за укрепване на обекта и Елена Кесякова се надява на бърза реакция от страна на  администрацията. Работата на археолозите ще продължи до края на ноември, след което обектът ще бъде зазимен. „Укрепването обаче трябва да стане възможно най-бързо”, допълни ръководителят на разкопките.

„Тази година времето не е подходящо за археологически разкопки. Не помня да е имало толкова много дъждове през последните години, нивото на подземните води значително се повиши, което затруднява работата“, завърши Кесякова.

 

Подобни статии

Top