„Улицата“ открива 11-тото издание на Есенен салон на изкуствата

ulicata

Телевизия и театър ще се срещнат в мултимедийния спектакъл на Теди Москов „УЛИЦАТА на живо“, който ще даде официален старт на 11-тото издание на Есенен салон на изкуствата в Пловдив тази вечер от 20.30 часа.

След като напълни два пъти зала 1 на НДК, спектакълът ще се пренесе на сцената на Античен театър, за да възроди близо четвърт век по-късно  емблематичното шоу за времената на преход и промяна – „Улицата“.  Героите буквално ще оживеят от екрана и ще се пренесат на сцената, както и обратното – от живата игра действието ще „прелее” в картината на екрана.

Спектакълът ще предложи на зрителите поредица от смешни гигове, клоунади и незабравими актьорски импровизации с Мая Новоселска, Валентин Танев, Никола Додов, Георги Спасов, Борислав Стоилов, Тончо Токмакчиев, Адрияна Найденова, Герасим Георгиев–Геро, Малин Кръстев. В някогашните си незабравими превъплъщения на екраните ще се появяват Кръстю Лафазанов, Христо Гърбов и Камен Донев.

За музиката на живо ще се погрижат Антони Дончев и неговият бенд. Сценографията и костюмите са поверени на Свила Величкова, за картината и монтажа е отговорен Иван Москов. Асистент режисьори на продукцията са Маргарита Бакърджиева и Атанас Атанасов.

Билети на цени от 10, 15 и 20 лв се продават в билетен център пред Община Пловдив.

В най-големия форум за изкуство в града Есенен салон на изкуствата отново ще предложи богата програма, множество изложби, театрални спектакли, музикални събития, улични представления, ще гостуват български творци и гости от цял свят.

Ежегодният салон на изкуствата ще представи фестивалите – „Sounds of the Ages“, ONE ARCHITECTURE WEEK , „Национални есенни изложби“, ХIX Есенен международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ , Седми  PolineROOOCK fest, Седмица на съвременното изкуство, Международен куклено-театрален фестивал  “Двама са малко – трима са много”, Единадесетото издание на „Нощ/Пловдив“ 2015, Празник на Стария град, VI Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ – Есенно издание и др.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top