Ул. „Шейново“ в Асеновград заприлича на швейцарско сирене (СНИМКИ)

Шейново в Асеновград е заприличало на швейцарско сирене

На швейцарско сирене е заприличала 200-метрова отсечка от улица „Шейново“ в Асеновград. Жители на квартала сигнализират, че дори с 10 км/ ч. да преминат през нея с автомобилите си, пак съществува реална опасност от повреда.

Изкърпване на дупките там бе извършено преди няколко години. Изцяло преасфалтирана бе улица „Рилска“, която граничи с „Шейново“. Към настоящия момент се ремонтира и централната „Шести януари“.

Близо 200-метровата отсечка от улица „Шейново“, която свързва двете споменати по-горе, остава непокътната. „Участъкът е малък, така че с парите, дадени досега през годините за кръпки, можеше да асфалтират улицата цялостно.“, коментират жители, ежедневно минаващи през проблемната зона.

Ремонтът на улица „Шейново“ всяка година се включва като обект в Инвестиционната програма на Асеновград, но ремонтни дейности по нея така и не започват. За 2015 г. отново е вписан. Определени са 31 500 лева от Бюджета на общината за „подмяна на тротоарна настилка и асфалтиране на улица „Шейново“ /от „Шести януари“ до „Рилска“/“.

Планирано е средствата да бъдат отделени от общински приходи от продажби.

 

Подобни статии

Top