„Умен“ детски часовник ще представи България на изложение в Лас Вегас

източник: http://epicenter.bg/

„Умен“ детски часовник Myki дава възможност на родителите да наблюдават детето си от разстояние в реално време, съобщава БТА.

„В днешния технологичен свят децата искат да бъдат все по-независими и за родителите е истинско предизвикателство да контролират тяхното ежедневие. Ето защо ние създадохме продукт, който да се харесва на децата и да ги забавлява, като заедно с това докладва на родителите за състоянието и местоположението на детето им“, обяснява пред агенцията Димитър Димитров, директор на фирмата производител.

Детският часовник има GPS приемник и СИМ карта, чрез които е способен да излъчва сигнал за локация, както и да приема обаждания. Родителите могат да се свържат с часовника на детето по всяко време чрез безплатно приложение за Андроид и IOS, както и през уеб. Освен това часовникът може да набира спешни номера и да известява за опасност чрез специален SOS бутон, което според разработчиците е едно от най-големите предимства на продукта.

Myki може да бъде изключително полезен и в случай на отвличане или изгубване. Ако детето реши да хитрува, родителите веднага биват известени, че часовникът е свален или изключен.

„Умният“ детски часовник ще представи България на изложението за технологична електроника CES („ЦЕС“) в Лас Вегас.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top