Унгария стана световен шампион по риболов в Пловдив (СНИМКИ) - DC news

Унгария стана световен шампион по риболов в Пловдив (СНИМКИ)

Националите на Унгария спечелиха 63-тото Световно първенство по спортен риболов за нации в Пловдив. Маджарите се пребориха в конкуренцията на още 33 държави на Гребния канал в двудневна надпревара под тепетата.

Българите ловиха чудесно и завършиха осми като изпълниха задачата да попаднат в топ 10.

И във втория състезателен  ден решаващ се оказа уловът на шаран, за който, както и първия ден унгарците се оказаха най-подготвени. Те финишираха с над 53 кг. улов и 34 наказателни точки. Втори останаха Чехия с 51 кг. и 42 наказателни точки, а трети Англия с 60 кг. и 46 наказателни точки.

В индивидуалното класиране новият световен шампион е Йерней Амброзич от Словения, който победи с две секторни победи с 13.4 кг улов. На подиума след него се качиха чехът Йозеф Конопасек с почти същия улов, но с 3 наказателни точки, а трети е словакът Растислав Дудр с 3 наказателни и 10.8 кг риба.

За българското осмо място решително се оказа  представянето на Заприн Манолов, който в неделя спечели секторна победа и заедно със заелият второ място в сектора Огнян Райдовски издърпаха отбора напред.

Нашите в първия ден вървяха 11-ти, но след корекция в тактиката на захранване, в неделята започнаха да ловят и шарани. Това се оказа решаващо за успеха.

Първенството бе закрито от президента на Международната федерация по спортен риболов Клаудио Матеоли, който с председателя на българската Георги Михайлов връчиха златните медали. Г-н Матеоли поздрави българската федерация и община Пловдив за отличната организация. Той отличи и над 180-те доброволци, които бяха по секторите през двата състезателни дни.

Това е най-големият форум, на който България е била домакин за последните над 30 години и добрите оценки на работата ни дават увереност да вървим напред, посочи председателят на БФРС Георги Михайлов. Успешната организация на първенството ни позволява да кандидатстваме за домакинството на Световното за жени отново на Гребния канал в Пловдив, допълни той. За представянето на българския отбор Михайлов отбеляза, че това е най-високото класиране от всички участия до сега и показва прекрасната работа и спойка на целия екип.

Подобни статии

Top