Уникален „Голям детски концерт” в „Дни на музиката в Балабановата къща”

За четвърта поредна година в рамките на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” ще се проведе прочутият „Голям детски концерт”. Откритата сцена на Римския стадион – един от най-привлекателните туристически обекти на Пловдив, отново ще позволи на жителите и гостите на града да превърнат неделната си „разходка” в съпреживяване на едно незабравимо културно събитие.

На 29 май от 18:30 часа Големият детски концерт ще срещне публиката със знаменития  Народен хор при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев и с популярния и обичан от всички  Оркестър на НУМТИ „Добрин Петков” с диригент доцент д-р Пламен Първанов.

Двата състава ще музицират за първи път заедно, като в тяхно изпълнение ще прозвучи брилянтна смес от фолклор и симфонична музика.  Програмата е съставена изцяло от произведения на български композитори, а важното послание на този концерт е да помним и ценим българското музикално творчество.

Водещи на събитието ще бъдат талантливите и артистични ученици Неда Канева и Илиян Тиганев, а входът за концерта е свободен.

Международният фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” е носител на сертификата за качество „Европейски фестивал 2015 – 2016“ на Европейската фестивална асоциация.

 

Подобни статии

Top