Уникален концертен маратон за пловдивчани на 24 май

Уникален концертен маратон подготвя Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство за 24 май. Събитието е посветено на Деня на българската писменост и култура и „Пловдив 2019“. В мегаконцерта на АМТИИ за първи път ще се включат всички художествени състави на академията по изкуствата.

Класическа музика, поп, рок и джаз, инструментален, песенен и танцов фолклор ще заредят с настроение пловдивчани на 24 май от 16:00 часа на сцената до Общината.

Ревю  дизайн на облекло и изложба на студенти от специалността „Графичен дизайн и фотография“ ще съпътстват арт хепънинга на главната улица.

Подобен петчасов маратон на изкуствата, реализиран изцяло от възпитаниците на едно висше учебно заведение, е уникално явление в концертния живот на Пловдив и страната. Събитието е знак на уважение от страна на Академията към всички пловдивчани и гости на града за светлия празник на културата.

Концертът е с начален час 15:30 с шествие на гайдари от Стария град по главната улица към сцената пред Общината, а от 17:00 часа в Капана състави на АМТИИ ще изнесат съпътстваща програма.

Във вечерните часове на 24 май денят ще приключи на площада пред Общината с право хоро, с което всички пловдивчани ще отбележат празника заедно, хванати за ръце!

Подобни статии

Top