Уникален ММА спектакъл в Пловдив

Уникален ММА турнир

Уникален по рода си ММА спектакъл ще се проведе в неделя вечер на Стадион „Пловдив”. За първи път турнирът ММА GRAND ARENA ще бъде на открито и входът ще бъде свободен за всички. Организаторите очават събитието да привлече над 10 хиляди почитатели на бойните спортове под тепетата.

Подобна спортна проява не е правена никъде досега на Балканския полуостров. Целта е да се популяризира този най-бързо развиващ се в момента спорт и повече хора да разберат че ММА не е само бой. По този начин и повече младежи ще се запалят по него и ще тренират.

„Турнирът ще бъде с изцяло с нова идея, голяма сцена, на която ще е монтирана клетката, с две големи видео стени, които ще излъчват пряко срещата, тъй като хората ще са на тревата и няма да имат прака видимост, обясни организаторът Иван Запрянов.

В профи гала-вечерта по смесени бойни изкуства ще се проведът общо шест двубоя. Гвоздеят в програмата е едиствената международна среща между шампиона ни по борба Валентин Бенишев и румънеца Дину Букалет. Честта на града ще защитават трима пловдивски спортисти.

Своя дебют в ММА ще направи шампионът по киокушин карате Цветан Йорданов. „Очаквам да стане интересна среща и се надявам да победя, заяви Йорданов. По думите му в момента ММА е един от най-гледаните зрелищни спортове.

ММА турнирът ще бъде и с благотворителна цел. Сред публиката в кутии ще събират средства за 9-годишния Тони Панайотов, болен от детска церебрална парализа. Освен това ММА GRAND ARENA ще се проведе и в подкрепа на футболиста Аян Съдъков и в неговата борба с болестта амиотрофична латерална склероза.

 

Подобни статии

Top