Уникалните бижута на танцуващата Михаела (СНИМКИ)

Михаела Марковска е родена в Смолян, но от 2008-а година година живее и работи в Пловдив. Крехката дама от малка обича да рисува и танцува, а в момента се е отдала на най-голямата си страст – изработването на уникални обеци и сценични тоалети.

Михаела започва да се занимава с танци преди шест години, когато е във втори курс и следва Международни икономически отношения в Пловдивския университет. Тъй като учи редовно, тя избира да работи предимно вечер и така започва да се занимава с танци в нощни клубове.

Михаела започва репетиции още в първи курс в балет „Пантера“ на рускинята Влада Панферова, а след известно време попада в балет „Електра”, с който работи и до днес.

Михаела започва да се занимава с изработването на уникални обеци преди около три години, след труден за нея период. Противно на очакванията й обаче, силните емоции я вдъхновили за създаването на стилни бижута.

Постепенно усеща, че има талант и нюх и решава да продължи. Превръща хобито си в занимание от сутрин до вечер и признава, че често работи и през нощта.

За изработването на обеците си Михаела използва само висококачествени материали – кристали, пера, кожа, мъниста, дантела. Споделя, че в началото дори е купувала скъпи бижута и ги е разваляла, за да използва орнаментите им.

За високото качество на материалите говори и фактът, че до момента Михаела няма нито едно оплакване от клиент, напротив – всички са доволни и стават верни фенове на моделите на младата дама.

В началото моделите на Михаела са били доста по-семпли, отколкото са сега. С времето е опознала техниката, материалите и постепенно обеците й стават все по-пищни и интересни.

Михаела не повтаря моделите си, дори когато клиентите й я молят за това. Държи на уникалността на бижутата си и е сигурна, че един творец никога не би се изчерпал откъм идеи.

Освен обеци, Михаела отскоро изработва и сценични костюми. Тоалетите й са пищни, съчетани са много орнаменти, но всичко е добре обмислено и премерено.

Талантливата дама признава, че понякога й отнема няколко дни, за да измисли и да осъществи бижуто така, че да бъде изцяло по неин вкус. Перфекционист по природа, Михаела не прави компромиси и държи всичко да бъде изпипано до последния детайл.

На този етап освен страница във Фейсбук, която носи името й  MellArt, Михаела разчита единствено на препоръките на клиентките си, които разказват на свои приятелки и близки за таланта и уникалните неща, които прави.

Младата дама си спомня и за първия си опит да „поправи“ дадено нещо. Това се случи с едни стари ботуши. Първо тръгнах да им сменям токчетата, после започнах да им добавям различни орнаменти и накрая станаха толкова добри, че и до днес са ми голяма гордост, споделя тя.

Клиентите на Михаела са жени със стил, които често идват при нея с даден тоалет и искат тя да направи бижутата към него. Известни дами от пловдивския хайлайф също ползват услугите й, а най-любопитното е, че покрай празниците я търсят и много мъже, които искат да изненадат половинките си със стилно бижу.

В последно време Михаела е оставила танците на заден план и се занимава основно с изработването на обеците и сценичните тоалети. Случвало й се е да се сблъсква с хора, за които професията „танцьорка в клуб“ е равносилна на момиче с леко поведение, но това не я притеснява, тъй като е чиста пред себе си и пред близките си.

Тези, които смятат, че да танцуваш е лесно и носи много пари без да правиш усилия, не виждат колко труд полагаш и колко си изхабен емоционално след това, допълва красавицата.

Освен че има бакалавърска степен по МИО, Михаела завършва и магистратура финансов мениджмънт. На този етап не е работила по специалността си, но се надява в близко бъдеще да използва уменията си в реализиране на своята мечта – собствен бутик и модна линия.

Подобни статии

Top