Уникални градинки в „Южен“ с награди от общината (СНИМКИ)

Победителите в конкурса „Най-добре поддържана междублокова градинка“, обявен от Община Пловдив, бяха наградени от кмета на район „Южен“.  На  електронната поща на кметството се получиха няколко предложения за междублокови пространства, за които живущите лично полагат грижи и ги поддържат в добър екологичен вид.

Експерти еколози от района извършиха оглед на всички предложения и класираха трите най-красиви и цветни „оазиса”. Истински райски кът се оказа градинката на ул. „Кукуш“ № 25, поддържана от Иван Петков, който със собствени средства и труд е превърнал пространството зад блока в еддно наистина цветно място.

По нищо не отстъпва и междублоковата градинка в кв. „Коматево“, на ул. „Бадемите № 29, където  г-жа Кисьова и  г-жа Меченова продължават да творят красивата гледка пред блока си. От пластмасови шишета те са сътворили различни животни, боядисани в подходящи цветове, а зад кладенеца можем да видим магаренце, издялано от сухо дърво или момче и момиче направени от стари неизползвани вече кутии. Така те оползотворяват отпадъците, старите саксии поставят в земята и засаждат цветя, а изхвърлените гуми от колите на съгражданите си те боядисват и с малко въображение превръщат в саксии или чаши в топлите тонове на лятото.

На трето място е междублоковата градинка на ул. „Люлякова“ № 1-3, изградена също с много труд от г-жа Господинова, Влахкинова и г-н Дяков. Кмета на района Борислав Инчев благодари лично на всички, като си пожела да има повече такива отговорни граждани, за да може с общи усилия района да се превърне в една красива цветна градина.

Подобни статии

Top