Урок на тема „Да се знае, да се помни“ за децата в Асеновград

DSC05893

В Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград се проведе библиотечен урок на тема „Да се знае, да се помни“ от Милена Марковска. Чрез мултимедийно представяне децата от Асеновград се потопиха в атмосферата и миналото на стария Станимака.

На открития урок учениците от ОУ „Отец Паисий“, ОУ „Ангел Кънчев“, ОУ „Никола Вапцаров“ и СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ научиха най-важните имена на първите будители в Асеновград от книгата на Ангел Кръстев „Станимашки будители“.

Целта на урока бе децата да учат чрез преживяване, а именно с помощта на интерактивни игри, които се приеха равнодушно от всички участници.

Учениците имаха възможността да се превъплътят в ролите на историци и да възстановят снимка от миналото под формата на пъзел.

Втората много интересна игра бе свързана с ролята на библиотекаря и неговата работа. Разбира се, накрая всички деца получиха грамота за отличното си представяне и подаръци от Община Асеновград.

Учениците не скриха въодушевлението си от начина на преподаване на урока, като споделиха, че наистина са усетили магията на миналото и значението на будителите в днешно време.

След няколко часа в ГБ „Паисий Хилендарски“ Виктория Стефанова изнесе рецитал, посветен на Деня на народните будители.

Проявата бе организирана от НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски-1997”, част от програмата на Община Асеновград за Деня на народните будители.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top