Уролози преглеждат безплатно в пловдивска болница

dr.sarachev

Седмица на безплатни прегледи започва от днес в отделението по урология в МБАЛ „Централ Хоспитал“. Консултациите ще се провеждат в специализирания кабинет в Медицински център-1, разположен  на първия етаж в болницата. За тях не се изискват направления от личните лекари, но желаещите трябва да си запишат предварително час на тел: 032/644-222, съобщи завеждащия д-р Артур Сарачев.

За преглед може да дойде всеки пациент, който има заболявания, свързани с пикочо-половата система, както и страдащи от онкологични заболявания.

След прегледа, при необходимост пациентите ще бъдат насочвани за допълнителни изследвания и консултации в отделението по урология, което разполага с 30 легла и с най-съвременната ендоскопска апаратура за диагностика и лечение на всички урологични заболявания. То е оборудвано с модерни операционни зали, където са създадени условия да се извършва  цялата гама от ендоскопски  и отворени операции. Тук се прави и пластично възстановяване на пикочния канал при мъже, страдащи от стеснение на уретрата.

Юлските горещини много често провокират бъбречни кризи и обострят състоянието на пациенти с бъбречно-каменна болест. Уролозите напомнят, че в жегите трябва да се изпиват най-малко 1,5-2 литра вода дневно.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top