„Усети града“ със студенти от ПУ „Паисий Хилендарски“

Студенти от ПУ „Паисий Хилендарски канят пловдивчани на Интерактивен маршрут „Усети града“ днес от 15:00 часа пред паметника на Мильо на Главната улица.  Бъдещите висшисти, които ще развеждат желаещите, са от катедра Етнология на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Това съобщиха от Философско-историческия факултет на висшето училище. Организатор на събитието е Асоциация за култура, етнология и антропология „Медиатор”.

„Усети града” е интерактивен маршрут, който ще насочи вниманието към различни интерпретации на градското пространство. Той съчетава дейности, които биха могли да Ви помогнат да „видите” централните пространства на град Пловдив по друг начин. Маршрутът е съставен от 6 интерактивни занимания. В него могат да вземат участие хора от различни възрастови групи, желаещи да „видят” града по нов и необикновен начин.

„Идеята е хората да „усетят” централните части на бъдещата Европейска столица на културата през погледа на хора със зрителни затруднения”, подчертаха организаторите. Всеки може да се включи, като се регистрира ТУК.

 

 

Подобни статии

Top