„Утре в 10 на Луната“ – дебютът на Благовеста Пугьова в Пловдив

Код червено: Литература и ИК „Жанет 45“  ще представят дебютната стихосбирка на Благовеста Пугьова – „Утре в 10 на Луната“ на 9 април от 19.00 часа в арт клуб „Библиотеката“, Пловдив.

Благовеста Пугьова (1987) завършва финанси в „УНСС“ и данъчно право в „London school of economics and political science“. Основател е на инициативата „Подарете книга“ – мрежа от доброволци, които подаряват книги и приятелство на деца, лишени от родителска грижа. Пише поезия, публикувала е в различни Интернет и печатни издания. Първата ѝ книга е подготвена за издаване още през 2010 г. и оттогава тя все умишлено я отлага: „Не е… Не е още готова“. Така след четири години това е по-скоро малка антология, отколкото дебютна книга.

Авторката е родена на Благовещение през 1987 г. За нея Калин Терзийски казва: „Да. Това момиче има огромен талант. Аз разбирам от тия неща. О да. Аз имам силна интуиция за това – и съм съвсем наясно кога виждам земетресение и кога го усещат костите ми. Това момиче е земетресение – тихо, шумно, всякакво. Много силна поезия, аз съм възхитен, трогнат, зарадван – и се чудя какво да кажа! Та не се ли мълчи в такива случаи? Но аз не искам да мълча в такива случаи! Аз искам да извикам тихо, строго и упорито към бездната на Другите Хора: Хей, тук има още един Голям Поет! Благовеста…”

Подобни статии

Top