Учат децата в Асеновград как да пазят околната среда

???????????????????????????????

Как да опазват околната среда ще се учат това лято близо 300 деца, на възраст от 6 г. до 14 г. от община Асеновград чрез програмата „Ваканция в библиотеката 2015“. Около 50 малчугани взеха участие при началото на инициативата.

По време на целия сезон непрекъснато броят на желаещите да участват се увеличава, заяви на откриването в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград днес директорът на културното средище Милена Марковска. 20 са доброволците, помогнали в организирането и реализирането на първия ден от безплатната детска програма.

Тази година „Ваканция в библиотеката“ започна с откриване на изложбата „С ръце и сърце около света“. От картините децата научиха какви са целта и функциите на различни международни организации, като ООН, например.

Участниците активно отговаряха на въпроси, зададени им от директора Милена Марковска. Децата показаха знания за това, какво място е библиотеката и за какво служат книгоразделителите.

Посредством творческите занимания инициативата „Ваканция в библиотеката“ развива у подрастващите умения за общуване, креативност, насърчава се желанието им за четене и за изява пред публика, обясни Марковска.

Всеки вторник и четвъртък до края на лятото малките асеновградчани ще участват в различни работилници. Една от тях е изработване на книгоразделители. Децата ще създават своите творения от отпадъчни материали.

Сред атрактивните мероприятия са провеждане на конкурс „Мис и Мистър Библиотека“ и рубриката „Гласът на публиката“. В нея участниците ще се борят за първо място, като представят песен, рисунка или четат откъс от книга. Във „Ваканция в библиотеката 2015“ ще бъдат засегнати и глобалните теми за правата на човека и равнопоставеността между половете.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top