Учениците на Люси запалиха искрата (СНИМКИ)

деца за люси (3)

Ние, екипът на DCNEWS, неколкократно ви разказвахме за учителката по английски език Любомила Ангелова, в подкрепа на която се вдигна цял Асеновград. Искрата на благотворителността обаче запалиха нейните ученици – деветокласниците и десетокласниците от паралелките по електронна търговия в гимназията.

Любомила Ангелова вече половин година се бори със страшната диагноза „остра миелоидна левкемия“. За заболяването станало ясно през април, но учениците на Люси, от 9 б и 10 б клас, научили за болестта й дни преди началото на тази учебна година и то от социалната мрежа.

„Сякаш светът ни се преобърна като разбрахме какво се е случило на нея. Тя наистина ни беше много близък човек“, сподели пред екипа ни Венета Рангова от 9 б клас. Десетокласникът Иван Златанов разказа, че всички ученици на Люси били потресени и в пълен шок. „И тогава започнахме да мислим всякакви идеи да й помогнем максимално бързо да се съберат всички средства“, допълни Иван, който живее с тази мисъл и непрекъснато търси начини да реализира нова и нова идея.

Така учениците на Люси започват да мислят да съберат повече пари, за да й помогнат. Поставили касички навсякъде – в училището и в града и всеки ден пускали джобните си пари в тях.

„Който с каквото може помага – изпращаме sms-и, пускаме пари в кутии, ходим на благотворителни концерти, в училище даже се продаваха едни магнитчета и който искаше да си купи – 2 лева струваше“, обясни Венета.

С общи усилия целият Асеновград досега е събрал около 240 хиляди лева. Но са нужни още, за да се достигне необходимата сума от 330 хиляди лева за лечението в Германия. Сега младите хора се надяват на едно:

„Г-жа Ангелова да се оправи по-бързо и да се връща при нас, за да изпълнява най-любимото си нещо – да преподава на учениците“, усмихна се Лилия Хаджийчева от 10 б клас.

Учениците са категорични, че няма да спрат, докато в дарителската сметка на Люси не се съберат достатъчно пари не само за костномозъчната й трансплантация, но и за възстановяването й след това.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top