Ученици от ОУ „Кочо Честеменски“ дискутират екопроблеми

Ученичките Таня Георгиева и Радостина Лоловска от 7а клас на училище „Кочо Честеменски“ и учителите Светлана Лесинска и Катя Янакиева участваха в работен семинар в град Варшава, Полша.

Посещение бе част от дейностите по проект „По-добра околна среда, по–добро бъдеще“, финансиран от Европейската комисия, по програма Еразъм+. Страните-партньори в проекта са България, Турция, Италия, Испания, Португалия, Полша, Словакия, Литва и Латвия. Целта на проекта е  да промени отношението на младите хора към проблемите на околната среда в региона, в който живеят. Те трябва да предадат на своите съученици и в своите семейства посланията от всички краища на Европа, че трябва да запазим дома на човечеството – планетата Земя чиста и ненакърнена за бъдещите поколения.

В една от дейностите представителната група от България споделиха мисли за екологичните проблеми, пред които е изправен света и нашата страна в президентския дворец във Варшава.

За Радостина срещите на полска земя са като пътуване с влакче в лунапарк – постоянно сменящи се дейности, вълнуващи запознанства, запомнящи се приятелства. „Предизвикателството да се справяме сами с ежедневието в чужбина, с комуникирането на английски език бързо премина в любопитство какво предстои, какво ще правим, какви природни забележителности ще видим и как ще им помогнем“ – споделя Таня.

Подобни статии

Top