Ученици от Пловдив пишат послания за толерантност

Послания за толерантност ще пишат днес ученици от Пловдив. Това ще стане по време на Детска кръгла маса, организирана от  Комлекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) и Фондация “Заедно”. Домакин на събитието е ОУ „Димитър Талев“, което вече покани за участие желаещите младежи от 6-ти и 7-ми клас.

Идеята децата да дискутират темата за толерантността на кръгла маса е на седмокласника Борис Ангелов. По негова инициатива, за събитието са поканени и младежи от Френската, Математическата и Търговската гимназии, образували неформална група под името „Доброволци за добри дела“ след участието си в ученическа фокус-група за правата на децата през месец септември. В кръглата маса, която започва в 14 часа, се очаква да  се включат и деца от различни  общности, както и да гостуват техни представители. Поканени са и официални лица от Община Пловдив и Регионалния инспекторат по образованието.

След като ги споделят с възрастните, посланията за толерантност и картините, с които младежите ще изобразят своята идея за приемане на различността, ще бъдат подредени в сградата на Комплекса за социални услуги за деца и семейства. На 21 ноември там ще се отбележи Деня на християнското семейство и отново ще стане дума за толерантното съжителство.

Подобни статии

Top