Ученици от Строителния техникум на градски финал в „Народните будители и аз”

вв

В първото за града районно състезание от Проекта „Народните будители и аз”  учениците от Строителния техникум се пребориха за правото да участват в градския финал на престижното ученическо състезание с изключително високия резултат от 93% правилни отговори.

Достоен техен съперник бяха младежите от Гимназията по туризъм, на които не им достигна съвсем малко за заветната победа.

С много драматизъм премина оспорваната битка, в която младите хора показаха много знания за  избраните патрони-будители Васил Априлов и Добри Чинтулов. Кметът на Район „Източен” Николай Чунчуков ги поздрави и подчерта, че се гордее с тяхното участие и пожела  успех на отборите.

За всички беше приготвил специални грамоти, които бяха връчени от Стефка Симеонова – гл. експерт „Образование” в районната администрация. На състезанието присъства и ръководителят на проекта „Народните будители и аз” доц. Кирчо Атанасов.

Инициативата се провежда за четвърта година, реализира се от Ротари клуб и е под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top