Ученици, студенти и лекари обсъждат донорството в Панаира

Първа изнесена дискусия с ученици и студенти „Частица от теб може да бъде за някого целият свят“  ще се състои днес от 14:30 ч. в зала „България“ на панаира. Дискусията е организирана от Изпълнителната агенция по трансплантация и Националната асоциация на децата с диабет. Форумът е първи от поредицата подобни срещи, които агенцията планира да проведе в страната.

Основна част от информационната политика на Изпълнителната агенция по трансплантация е промяната на нагласите, повишаване на познанието и преборване на стереотипите по отношение на донорството и трансплантациите. Целта е да бъдат запознати младите хора с опасностите, които може да крият на пръв поглед безобидни неща – един прекаран грип, самолечението и прекомерната консумация на енегрийни напитки, вредни храни и медикаменти.

В дискусията ще участват д-р Марияна Симеонова – директор на Изпълнителната агенция по трансплантация, Ели Котова – председател на Националната асоциация на децата с диабет, анестезиологът и координатор по донорство в УМБАЛ „Свети Георги“ д-р Костадин Чифлигаров и проф. Йорданка Алексиева – декан на Стопанския факултет на Университета по хранителни технологии. Ще се включат също ученици от Националната търговска гимназия и град Съединение, както и студенти от Университета по хранителни технологии.

 

Подобни статии

Top