Ученическа викторина за превенция при употребата на наркотици

Ученическа викторина във връзка с реализирането на общинската политика в областта на наркоманиите за 2015 г. и в изпълнение на превантивна програма: „Уроците на историята и изборът за живот”, ще се проведе днес от 10.00 ч. в зала „Съединение” на Регионален исторически музей – Пловдив. Мероприятието е организирано от Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ с Превантивно-информационен център /ПИЦ/ – Пловдив.

Докосването до миналото, до родовата памет, както и познаването на богатото културно и историческо наследство на нашия народ, са в основата на личностното изграждане на всеки българин. Тяхното задълбочено познаване и разбиране ще допринесе новоизграждащите се млади хора да осмислят  истинските човешки ценности и да насочат своя интелектуален и творчески потенциал в позитивен план. Това ще улесни формирането на умения да устояват на провокациите, свързани с употребата на психоактивни вещества, посочват организаторите.

Във викторината, която ще има състезателен характер, ще участват 8 отбора от пловдивски училища, състоящи се от по 5  ученика от 11-и и 12-и клас. Капитанът на всеки отбор ще изтегли на случаен принцип 5 въпроса, 3  от които исторически, пряко свързани с историята на България, обхващащи всички епохи – от създаването на българската държава до съвременна история и 2, свързани с психоактивните вещества.

 

 

Подобни статии

Top