Ученически рок групи от цялата страна се събират на 8-то издание на S`Cool Rock Fest в Пловдив

Тази година изданието е три дни и на нова локация – Plovdiv STAGE PARK (Младежки хълм)

На 21, 22 и 23 юни 2024 година (петък-неделя) за осми път в Пловдив ще се проведе S`Cool Rock Fest. 

Тази година мястото е Plovdiv STAGE PARK (Младежки хълм), под мотото „Рокът за едно по-добро бъдеще“, където ученически рок групи от цялата страна ще се изявят на голяма сцена пред публиката и хедлайнерите.

Заради все по-големия интерес за участие от страна на ученическите групи, тази година същинското провеждане на фестивала ще бъде с продължителност 3 дни.

Ментор на младите хора ще бъде популярен рок музикант, а любими на тийнейджърите рок групи ще закриват фестивалните вечери с концерти.

В трите дни на S’Cool Rock Fest, като съпътстваща програма, ще се проведат дневни китарни клиники и открити уроци, които имат за цел да подкрепят, развият и насърчат младите музиканти.

Идеята е да се обогатят познанията на младежите за музикалната история – стилове в музиката, музиканти, допринесли най-много за развитието и популяризирането на стила; показване на инструментални техники; представяне на различни марки и модели инструменти, ефекти и апаратури, използвани най-често в даден стил на рок музиката. Уъркшопите, както всяка година, допринасят за образователната стойност на събитието.

Младият дух на Рока е жив! S’cool Rock Fest се организира от Сдружение „Активна Подкрепа за Креативност“ с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2024 година.

Началото е от 16:00 ч.  Входът е СВОБОДЕН!

Ето и разпределението на групите по дни, всички ученически групи ще научат реда си на излизане на сцената в деня на участието си. 

21-ви юни, петък

* MENTAL DESTRUCTION *

Coven 5

Aurora

Strah

The Newbies

Хидрофобия

Unbaptised

22-ри юни, събота

* КАТАРЗИС *

Рибка

Deathrow

Миzерия

Hellbound

GASP

Split

Rebels

23-ти юни, неделя

* THE FOURTONES *

Sweet Poison

Deatmag

Rock Bones

Инстинкт

Freakdale

Scarlet

Zmei