Учени доказаха: Има живот след смъртта! - DC news

Учени доказаха: Има живот след смъртта!

Учени доказаха, че има живот след смъртта

Има живот след смъртта, оповести в. „Дейли телеграф“, като се позова на най-мащабното медицинско изследване в тази област, правено някога. Учените от университета в Саутхемптън са установили, че съзнанието продължава да функционира, дори след като мозъкът напълно е угаснал.

Изследователите са посветили 4 години на разработката върху т.нар преживявания, близки до смъртта. Медиците са прегледали 2060 пациенти, претърпели спиране на сърцето. 330 от тях са оцелели, като 140 от тях твърдят, че са запазили съзнание по време на реанимацията.

Въпреки че мнозина не успяват да си спомнят конкретни подробности, някои теми се повтарят. Един на всеки петима казва, че е почувствал необичайно спокойствие, докато почти една трета от хората споделят, че времето се е забавило или забързало.

Някои си припомнят, че са видели ярка светлина, златна светкавица или отблясък от Слънцето. Други разказват, че са почувствали страх или че се давят, или че са влачени през дълбока вода. 57-годишен социален работник от Саутхемптън си спомня, че е напуснал тялото си и е наблюдавал реанимацията си от ъгъла на стаята по време на кратката смърт.

Подобни статии

Top