Учени изчислиха каква е средната продължителност на секса

10 съвета за по-добър сексуален живот

Австралийски учени умуват над това каква е средната продължителност на един нормален полов акт – тя варира между 33 секунди и 44 минути, но осреднената й стойност е 5,4 минути, пише в. „Дейли мейл“.

Изданието се позовава на изследването, осъществено от екипа на психолога д-р Брендън Цайтш от университета в Куинсленд. Специалистите проучили сексуалните навици на 500 двойки в продължение на 4 седмици. Участниците в експеримента трябвало също така да засекат времето от първоначалната пенетрация до еякулацията при половото им общуване.

Учените установили големи вариации в продължителността на половия акт, като понякога тя можела да се различава 80 пъти. Но употребата на презерватив не било забелязано да се отразява върху времетраенето на съвкуплението. Нямало значение и дали половият орган на мъжа е бил обрязан.

Нямала особено значение националността на двойките, като само в Турция половият акт се оказал значително по-къс – 3,7 минути. Друг малко изненадващ резултат от изследването бил фактът, че по-възрастните двойки правят по-кратък секс, противно на някои наложили се клишета.

Източник: novini.bg

Подобни статии

Top