Учени обсъждат развитието на пазарите в ЕС

Проф. Кръстьо Петков

Развитието на пазарите на труда и човешките ресурси в ЕС и новите  страни, членове на общността ще представят на 28 май в Пловдив наши и чуждестранни учени по време на годишната среща на участниците в проект EIGER по програма ТEMPUS в Пловдив, съобщи проф. Кръстьо Петков, член на българския екип от учени в проекта.  Домакин на срещата, която се провежда от 26 до 30 май, е Европейско висше училище  по икономика и управление в града на тепетата.

В рамките на тези дни както в Пловдив, така и в София ще се проведат серия от дискусии и публични прояви, свързани с проекта, с участието на университетски преподаватели и изследователи  от Германия, Белгия, Грузия и България. Екипът от български учени включва доц. д-р Цветан Коцев, проф. д.ф.н. Кръстьо Петков, Григор Градев и Александър Минев.

Основната цел на ЕIGER е да допринесе за модернизирането на системата на висшето образование в Грузия с въвеждането на 2-годишна магистърска програма по “Европейска интеграция и трудови отношения”. През 2014г. магистърската програма, разработена под методическото ръководство на специалистите от трите страни, членки на ЕС,  получи държавна акредитация в Американския университет, Държавния университет и Кавказкия университет в столицата на Грузия, Тбилиси.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top