Учители и ученици от Руската мерят знания по испански (СНИМКИ)

Възпитаници от ЕГ „Иван Вазов” се впуснаха в надпревара с част от своите учители по повод превърналия се в празник Ден на испанския език в гимназията. И двата отбора трябваше да отговаря на въпроси от различни области: спорт, култура, география, история, политика и други.

Максимата „Учениците надминават, своите учители” се сбъдна и младежите показаха по-добри резултати в знанията си по испанска култура в сравнение с отбора на преподавателите. С общ резултат 6:5 победители станаха учениците.

След края на „битката” и двата отбора получиха награди. Това беше само един от акцентите в празничната програма, посветена на испанския език и култура.

В началото празничната програма започна с минута мълчание в памет на възпитаник на гимназията, който е загубил битката с рака. 250 ученици, изучаващи испански в ЕГ “Иван Вазов” – Пловдив, събраха сумата от над 2000 лв, с която ще помогнат на друг нуждаещ се младеж. Идеята е хрумнала на техния преподавател Джовани Медина.

„Важно е учениците да се научат да помагат на нуждаещите се. Не само да учат и да се забавляват, а да се възпита у тях човечността. Затова и темата тази година е : „Да се забавляваме и да помогнем”, каза преподавателят по испански език.

На празника десетокласници изпълниха традиционни испански песни и латинотанци. А дванадесетокласниците бяха подготвили откъс от испанска пиеса. Освен това по-малките ученици се отдадоха на кулинария, като бяха приготвили за всички гости на празника испанския сладкиш Tarta de Santiago (сладкишът на Сантиаго).

Празникът на испанския език в ЕГ „Иван Вазов” – Пловдив се провежда за четвърта поредна година.

Подобни статии

Top