Учител публикува домашно за лятото в мрежата и събра хиляди лайкове

Италианският учител Чезаре Ката от училището Polo Scolastico Paritario Don Bosco крайбрежното градче Фермо, дал на учениците си домашно за лятото от 15 точки. И на практика това било най-доброто, което могъл да направи за тях!

Вижте домашното, което вече е събрало десетки хиляди харесвания в социалните мрежи. Защото това е да обичаш работата си и да се грижиш за децата!

 1. Разхождайте се сутрин край брега на морето в пълно усамотение, гледайте на отражението на слънцето във водата и си мислете за това, което ви прави щастливи!
 2. Старайте се да използвате новите думи, които научихме през тази година. Колкото повече можете да кажете, толкова по-интерессни ще бъдат мислите ви, а колкото повече мисли имате в главата си, толкова по-свободни ще бъдете.
 3. Четете! Много, колкото можете повече. Но не защото сте задължение да го правите. Четете, защото лятото вдъхновява към мечти и приключения, а четенето е като полет. Четете, защото това е най-добрата форма на бунт /за съвет какво да четете, идвайте при мен/.
 4. Избягвайте всичко, което ви носи отрицателни емоции и усещане за пустота /вещи, ситуации и хора/. Търсете вдъхновение и приятели, които ви обогатяват, които ви разбират такива, каквито сте.
 5. Ако чувствате мъка и страх, не се вълнувайте: лятото, както и всяко друго прекрасно нещо в живота, може да ви обърка. Водете дневник, описвайте как се чувствате, а през септември, ако искате, ще го прочетем заедно.
 6. Танцувайте и не се притеснявайте от нищо. Навсякъде, където може – дори и на полето, дори и във вашата стая, докато сте сами. Лятото – това е танц и е глупаво да не се възползваме.
 7. Поне веднъж отидете да посрещнете изгрева. Стойте мълчаливо и дишайте дълбоко. Затворете очи и почувствайте благодарност.
 8. Занимавайте се много със спорт!
 9. Ако сте срещнали някого, който много ви е харесал, кажете му го толкова красиво и убедително, колкото можете. Не се страхувайте, че ще останете неразбрани. Ако нищо не излезе, значи не е трябвало, а ако ви разберат и отговорят, то лятото на 2015-та ще прекарате заедно и това ще бъдат златни времена. /В случай на неуспех, върнете се към точка 8/.
 10. Препрочетете това, което сме писали в час и сравнете всичко това, за което сме чели с това, което се случва в живота ви.
 11. Бъдете толкова щастливи, колкото слънчевата светлина и толкова свободни, колкото морето.
 12. Моля, не ругайте! Бъдете вежливи и добри!
 13. Гледайте хубави филми с дълбоки емоционални диалози /ако може на английски/, за да можете едновременно да подобрите английския си и да развиете способността си да чувствате и мечтаете. Нека филмът не завършва за вас с финалните надписи, преживявайте го отново и отново като един добър спомен от лятото.
 14. Лятото е магия. В изкрящата слънчева светлина и горещите летни вечери мечтайте за това какъв може и трябва да бъде животът. Направете всичко, което зависи от вас, за да не се предавате по пътя към мечтите.
 15. Бъдете добри!

Източник: AdMe.ru

Подобни статии

Top