Учредяват Асоциация на професионалистите, работещи с хора с увреждания

Телематика е сред най-желаните специалности ва пловдивския университет

Международна конференция на тема „Сериозни обучителни игри за социална компетентност и креативност“ ще се проведе в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ днес. Участници в събитието ще бъдат представители на академичната общност и практици от различни държави като Австрия, Литва, Великобритания и др.

Ще бъдат представени специално разработени електронни обучителни игри за развитие на социални компетенции и креативност, както и други практически наръчници и упражнения в помощ на преподаватели и други професионалисти, работещи включително и с деца и младежи със специални образователни потребности.

Електронните игри за развитие на горепосочените компетентности са създадени за първи път в Европа съответно за мобилен телефон с Андроид и компютър. В допълнение, в рамките на събитието ще бъде обявено създаването на Национална асоциация на професионалистите, работещи с хора с увреждания.

Международната конференция се провежда в рамките на проект „Сериозни обучителни игри за социална компетентност и креативност“, частично финансиран от програмата на ЕС, “Учене през целия живот“.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top