Учредяват Национална гражданска инициатива „Правосъдие за всеки“

temida

Учредяват национална гражданска инициатива „Правосъдие за всеки“ днес в Културен център-музей „Тракарт“ в 12.00 ч. днес.  Инициативата е разрастваща се общност на активни граждани с нулева толерантност към корупцията по всички етажи на властта.

Целта на Инициативата е да оказва непрекъснат обществен натиск към всички политици и отговорни институции за изчистването на съдебната система, като задължително условие за социален и икономически просперитет. Спешно необходими са:

1) дълбока законодателна съдебна реформа,
2) изкореняване на страха сред независимите и неподкупни магистрати, които да започнат да преследват и довеждат до ефективна присъда при всяка злоупотреба по високите етажи на властта.
3) изкореняване на усещането за безнаказаност в политическата класа и промяна на отношението към упражняването на властта като средство за лично облагодетелстване в инструмент за обслужване на обществения интерес.

За постигане на всяка едно точка по-горе досега свършихме следното:

• Представихме Инициативата и нейните тези за успешно провеждане на съдебна рефрома на събитие със специален гост Моника Маковей на 25 май 2015.
• След задълбочени дебати изготвихме широко одобрени предложения за съдебна реформа, изпратихме ги на всички парламентарно представени групи и дадохме ясен знак, че Конституционната реформа на съдебната власт е най-важният първи законодателен приоритет за постигането на целите ни.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top