Феерия и багри от света при над 38°C в Пловдив (СНИМКИ И ВИДЕО)

Пъстро шествие, екзотична музика, танци и много смях накараха за поредна година пловдивчани да бъдат горди домакини на 22-я Международен фолклорен танцов фестивал в Пловдив. Танцьори от седем държави от днес до 5 август показват красотата на своя фолклор пред публиката в града под тепетата.

Първото дефиле на участниците поведоха танцьорите от Ансамбъл „Тракия“. След тях се подредиха съставите на Гърция, Италия, Мексико, Румъния, Сърбия и Унгария.

Въпреки невероятната жега – градусите в центъра на Пловдив надминаха 38 градуса, танцьорите спираха на няколко пъти по главната улица, за да покажат танците си. А пловдивчани и чужденци снимаха в захлас екзотичното шествие.

Сред най-аплодираните бяха мексиканските танцьори, които за първи път идват в Пловдив, но не по-малко аплодисменти получиха също останалите групи.

След дефилето на площада пред общината съставите впечатлиха пловдивчани с вихрени танци. А в 20.00 часа на Античния театър започна и официалното откриване.

От утре всяка вечер от 17.30 часа в Пловдив ще има дефилета на съставите.  Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.

Подобни статии

Top