Фейсбук: Граничарят е за награда!

Най-честите измами във Фейсбук

„Граничарят, прострелял афганистанския мигрант на границата тази нощ, е за награда!“ Това призовават много от потребителите на Фейсбук, мотивирайки се с това, че незаконното преминаване през границата е престъпление по чл. 279 от Наказателния кодекс. Повечето коментиращи се позовават и на задълженията на граничния полицай да стреля срещу всеки, нарушил границата и неспазил заповедта да остане на място.

„Значи да уточним, тия въпросните „мигранти“, всъщност са извършители на престъпление по НК, чл.279, а ако се установи ,че са били и въоръжени, значи са си диверсанти. По такива се стреля без предупреждение за защита на държавната граница.Това е.“, твърди един от потребителите. Според друг преди години на границата се е стреляло на месо срещу нарушителите. И граничарите не е трябвало да обясняват действията си, а са получавали до 20 дни домашен отпуск за адекватно поведение.

„Нарича се „незаконно преминаване на държавната граница“ . Държавната граница се защитава с оръжие.Така са го правили нашите прадеди от времето на хан Аспарух още!“, се посочва в трети коментар. „Вместо да се задават въпроса как така съседски ни пускат вече цели групи от „млади мъже на възраст 23-30 години, спортен вид, в добра форма“, тази сутрин акцентът беше главно за това – защо е стрелял граничният полицай, ако и да са били трима срещу 54, к ак точно е стрелял, какви мерки се предприемат срещу стрелящия и прочие тъпизми…  Още повече,че съдържанието на раницата на убития е повече от загадъчно  – пистолет, резервен пълнител, два мобилни телефона… И това ако е нормален бежанец, здраве му кажи!!!“, възмущава се млада дама.

За ситуацията на границата вече се постват и стихове. В личния си профил журналистът от Дарик радио Драгомир Симеонов е публикувал следния стих:

От въздуха ни рикуширал е патрон!
Надеждна граница ще да е тази!
Не граница, а истински бетон,
щом въздух под налягане я пази.

Подобни статии

Top