Фенклубът на Ливърпул прави шестия си детски турнир в Пловдив

Феновете на ливърпул с турнир за деца в Пловдив

Този уикенд на стадион „Пловдив“ ще се състои шестото издание на детския футболен турнир, организиран от феновете на Ливърпул в България. През тази година надпреварата е за деца, родени през 2005 и 2006 година, съобщава botevplovdiv.bg.

Участие в турнира ще вземат общо 12 отбора от Пловдив и региона. Освен традиционните участници Ботев, Локомотив, Марица и Спартак, организаторите поканиха още тимовете на Векта, Сопот, Спортинг, Орлета, Суперстарс, Хасково, Футболна академия Пловдив и СНЦ „Локомотив 2000″.

Отборите ще бъдат разпределени в 2 групи по 6 тима, като жребият за груповата фаза ще бъде изтеглен в 9:10 часа в събота. 10 минути по-рано е официалното откриване на турнира. Времетраенето на срещите в груповата фаза ще е от 2 полувремена по 10 минути.

В неделния ден ще бъдат изиграни и мачовете за определяне на крайното класиране. Големите финали стартират в 11:00 и в 12:00 часа, а по решение на организаторите те ще бъдат с по-дълго времетраене – 2 полувремена по 15 минути.

Миналата година Ботев изцяло доминира в надпреварата и спечели турнира и при двете възрасти. Тогава надпреварата бе за деца, родени през 2004 и 2005 година.

Клубът на привържениците на Ливърпул в България е основан през 2009 година, а седалището му е в град Пловдив. Година след създаването му, феновете на „червения“ тим решават да правят ежегоден турнир за 9-10 годишни деца. Така от 2010 година насам всяка година „мърсисайдските“ привърженици организират надпревара за малчуганите от Пловдив и региона.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top