Феновете на Ботев се поклониха пред подвига на Васил Левски (СНИМКИ)

Феновете на пловдивския Ботев се поклониха пред подвига на Васил Левски и поднесоха венци и цвета на паметника на Апостола на Бунарджика. Както правят същото на 6 януари в Калофер за Христо Ботев, така и днес „жълто-черните“ сведоха глави пред другия голям герой за националната ни свобода.

Феновете обаче си тръгнаха преди речите на политиците, като за пореден път показаха, че Левски и Ботев са на целия български народ и не трябва да бъдат употребявани за користни цели.

„Всеки един от вас носи днес в себе си онези идеалите и принципи, които са ни завещали нашите Ботев и Левски и на които са посветили живота си.

Както и на 6-ти януари, ние бойкотираме речта на политиците, защото точно те са онези предатели, които не заслужават нашето уважение, водени от безсмъртните думи на Апостола:

„Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана.

Вярно е, че ние нямаме хора подготвени, но поне имаме хора честни и родолюбиви, които няма да се поколебаят да положат живота си за въздигането на държавата ни. Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате, като слънце пред очите си.

Те няма да се поколебаят да посегнат към властта, а вие ще трябва да ги възпрете и да им поискате сметка, кой с какво е помогнал за освобождението ни, и давал ли е пари или казвал нека да стане па тогава“, обявиха още вчера бултрасите.

Top