Гришо поиска еднакви топки във всички турнири, ще играе във Вашингтон

Григор Димитров поиска промяна в световния тенис. Той предложи на всички елитни турнири да се играе с еднакви топки. Според Гришо това е единствената необходима промяна.

„Това е един от проблемите за нас, защото всеки път трябва да свикваме с различните марки. Говорили сме много пъти по този въпрос, а според мен нещата могат да се решат лесно. Зависи от нас и от ръководството на АТП. Иначе не бих променил нищо друго“, коментира Григор Димитров.

В Маями Анди Мъри се ядоса, защото игра с топки за женски мачове. В големите турнири най-често се използват Dunlop. На Аустрелиън Оупън и US Open са Wilson, на “Ролан Гарос” – Babolat, а на “Уимбълдън” се играе със Slazenger.

В същото време Гришо отвърди участие на турнира „Citi Open“ във Вашингтон. Надпреварата на твърди кортове в столицата на САЩ с награден фонд 1,877 705 долара ще се състои от 18 до 24 юли.

„Здравей Вашингтон! Очаквам да играя на Citi Open 2016, турнир по тенис от сериите World Tour 500. Ще се видим през юли!“, написа 24-годишният тенисист в профила си във Фейсбук.

Най-доброто класиране на Димитров в турнира е четвъртфинал през 2013 година, а през миналия сезон той стигна до третия кръг. Българинът има два загубени финала от началото на сезона и падна на 35-о място в световната ранглиста, негово най-слабо класиране от 7 април 2013 година.

Снимка: grigor-dimitrov.com

Top