Феновете на Локо с остра декларация срещу концесията на ст. „Христо Ботев“ и за проекта на Крушарски

Обединените фенове на Локомотив (Пловдив) разпространиха декларация чрез БТА до всички медии и обществеността в Града под тепетата и страната, До Общинския съвет-Пловдив, до НАП Пловдив. В декларацията се казва, че вече трета година ФК Ботев 1912 Пловдив АД не изпълнява договорните отношения с общината, с което ощетява всички съвестни данъкоплатци на град Пловдив. Също така се обяснява, че проектът на собственика на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски в ЖР Тракия по никакъв начин не ощетява града, а напротив – създава още възможности за Пловдив.

Като граждани на Пловдив и съвестни данъкоплатци призовавеме Общинския съвет на град Пловдив още на сесията си днес да вземе всички мерки за събиране на концесионните такси, които ПФК Ботев 1912 Пловдив АД дължи“, се казва в декларацията на привържениците на Локомотив Пловдив.

Трета година е известно, че жълто-черния клуб не изпълнява договорните отношения с общината, с което ощетява всички съвестни данъкоплатци на град Пловдив. ПФК Ботев 1912 Пловдив АД дължи 3 годишни концесионни вноски за стадион „Христо Ботев“ и за базата в Коматево. Удивителното е, че през това време управата на жълто-черния клуб изплащаше надлежно далеч по-големи суми за трансферните недоразумения, а дълговете към общината бяха замитани под килима, което явно бе толерирано от съответните органи.

Ние, привържениците на Локомотив не възроптахме по никакъв начин, когато преди 2 години Общинския съвет прекрати конецесията за подлеза на ЖП гара Пловдив на нашия клуб, заради неплатени вноски.
Нека уважаемите общински съветници приложат закона спрямо ПФК Ботев 1912 АД така, както той бе приложен спрямо Локомотив. В противен случай ще считаме, че градската управа упражнява двоен стандарт спрямо футболните клубове в града.

В заключение бихме искали да призовем градската управа, когато събере натрупаните дългове от ПФК Ботев 1912 АД, да предостави средствата за подпомагане базите на Спартак и Марица, които също са част от нашия град и са в доста по-трудно положение от жълто-черните, позволяващи си лукса да привличат и изпращат чужденци с пълни джобове, а в същото време да не си плащат задълженията към Пловдив.

Също така бихме искали да се обърнем към уважаемите общински съветници и по въпроса с исканата от президента на любимия ни клуб Христо Крушарски земя в ЖР Тракия. Срещу тази безспорно благородна и допринасяща за обществения интерес идея за изграждане на модерна база, скочиха доста хора, включително и предсавители на тези, които не си плащат концесионните такси.

Бихме искали да уверим, че с реализирането на проекта на Христо Крушарски нашият град ще се сдобие с още една модерна база, която е преди всичко на града. Идеята за жилищен блок и общежитие по никакъв начин не накърнява обществения интерес. Тази база ще бъде от голямо значение за възраждането на спорта в града, за оставането на децата тук и ще бъде една превенция срещу евентуална емиграция и отдаването им на пороците на съвремието.

Пожелаваме на общинските съветници ползотворна работа на сесията във вторник.

С уважение: Обединени фенове на Локомотив Пловдив.

Предложението, което ще се гласува утре, вижте ТУК!

Подобни статии

Top