Феновете, пребили 17-годишния Румен Койчев, пак пред съда

Днес за пореден път ще се гледа делото срещу биячите на 17-годишния ученик от ЕГ „Иван Вазов“ Румен Койчев. Младежът бе пребит от футболни фенове пред заведение в кв. „Кючук Париж“ на 3 януари, миналата година.

Обвиняеми за побоя са дванайсетокласниците Георги Иванов, Васил Мицкулев и Димитър Хорозов, единайсетокласникът Николай Петров и десетокласниците Виктор Радин и Спас Радичев. На 3 януари вечерта те пребиват безпричинно Румен Койчев, като в резултат на побоя младежът е с избит преден зъб, мозъчен кръвоизлив и си гълта езика. Случаен минувач го спасява, като му вади езика и вика „Спешна помощ”.

Делото бе отложено на 27 януари, тъй като заради заболяване отсъстваше единият от подсъдимите – Георги Иванов и адвокатът му Стоян Донков. Не присъстваше и още един от защитниците на обвиняемите.

Процесът продължава със свидетелски показания, които ще изясняват каква вина има всеки един от обвиняемите при побоя. При разпитите по време на разследването шестимата тийнейджъри не се признават за виновни.

Подобни статии

Top