Фенове в Холандия и Израел пеят българската песен за Евровизия

1 500 фена на Евовизия пяха песента на Поли Генова „If love was a crime” на пормоционален концерт в холандската столица Амстердам. Това се повтори и в Израел, когато българският представител изпя песента на специално събитие в Тел Авив.

„Вярвам, че тази година ще имаме изненадващ победител в Евровизия и това ще е България  и Поли Генова.” – с тези думи водещият на концерта Israel calling представи българската изпълнителка. Тя, заедно с руския изпълнител Сергей Лазарев – също сред фаворитите на публиката за победа –  бяха избрани да закрият шоуто в израелската столица. В концерта, който се състоя в престижния Theatre Club в старинния квартал Яфо, се включиха представители на общо 20 държави.

„Чувствам се невероятно от срещата с тази страхотна публика. Изключително съм щастлива от подкрепата, която получава нашата песен – това е голямо признание и добър знак за това какво ще се случи през месец май.,  заяви Поли Генова.

По-рано през деня,  въпреки дъждовното време, участниците засадиха заедно гора от дръвчета, посветена на Евровизия. В следващите години гората ще порасне на хълм близо до столицата, който преди време е пострадал от пожар. Залесяването е на особена почит в Израел, където пустинята преобладава. Смята се, че всеки гост на страната, който е посадил дърво е оставил своят отпечатък на тази свещена земя.

Кметството на Тел Авив беше осветено с цветовете на флаговете на всички държави участници в промоционалния концерт.  Поли Генова беше поканена да направи и специален запис на песента в най-популярната интернет телевизия на Израел – Wall. Последният промоконцерт, в който ще участва нашата представителка в тазгодишното издание на Евровизия предстои на 17-ти април в  Лондон.

Източник: manager.bg

Подобни статии

Top