Фенове на „Ботев“ подкрепиха Цветан Василев на протест пред БНБ

Над 50 вложители и фенове на футболен клуб „Ботев“ отново се събраха снощи на протест  срещу затварянето на КТБ. За четвърти път протестът беше пред клона на БНБ в Плодвдив – на малката главна. Този път преобладаваха футболните фенове, които скандираха в подкрепа на банкера Цветан Василев и срещу неадекватната реакция на ръководството на БНБ.

За пореден път организаторът на протестите в социалната мрежа Илия Зюмбилев призова банката да бъде оздравена. Той съобщи, че протестиращите са подали сигнали до главния прокурор Сотир Цацаров за кражба на клиенти на КТБ.

„Очакваме банката да бъде оздравена. Не е нормално главният прокурор и заместникът му да се изказват как трябва да бъде оздравена една банка”, заяви по време на протеста Зюмбилев. Според него е недопустимо по финансови въпроси да се изказват хора, които не са икономисти.

Протестиращите отново поискаха оставката на управителя на БНБ Иван Искров и цялото ръководство на държавната финансова институция.

„Чакахме достатъчно институциите да си свършат работата. Оказваме подкрепа на протеста. В тази държава видяхме, че докато няма натиск, не се решават проблемите“, обясни Велизар Цолакидис – фенклуб „Ботев“.

Протест ще има и следващия понеделник, зарекоха се организаторите.

 

Подобни статии

Top