Фенове на „Локо“: Диане, ние сме с теб!

Фенове на Локо Пд протестират пред общината в Пловдив

Близо сто фенове на Локомотив – Пловдив протестираха пред сградата на общината. Привържениците на пловдивския футболен отбор изразиха подкрепа към адвокат Диан Колев, чийто автомобил изгоря в нощта срещу петък. Юристът е бивш ръководител на фенклуба, а в момента е председател на Сдружение „Бъдеще за Локомотив“, което води открита война срещу собственика на отбора Константин Динев.

Точно в 8 и половина фенове на Локомотив Пловдив се събраха пред общината и издигнаха транспаранти с надписи „Диане, ние сме с теб“ и „Държавата да си върши работата“.

Като граждани няма да позволим да се случват такива неща в нашия град, още повече с някой от нас. Искаме да сезираме компетентните органи да си свършат един път завинаги както трябва работата, да открият кой е извършителят на това престъпление и поръчителят,  естествено.

Не обвиняваме никого, просто искаме да амбицираме органите, които трябва да си свършат работата, да го направят , заяви председателят на фен клуба Велин Терзиев.

Всички треньори до един от детско-юношеската школа на Локомотив Пд сме тук в подкрепа на Диан Колев и твърдо заставаме до него и неговото семейство в този труден момент, коментира директорът на детско-юношеската школа на Локомотив Пд  Петър Пашев.

Според Пашев адвокатът е един от хората, благодарение на който функционира детско-юношеската школа през последната година. На днешния протест феновете отказаха да говорят за бъдещето на отбора.

Да,  имаме контакт с г-н Динев, да се надяваме всичко да е наред за Локомотив,  да се случи най-доброто . Г-н Динев направи достатъчно за Локомотив, мисля, че неговото време изтече. Време е Локомотив да тръгне в друга посока, категоричен бе Велин  Терзиев.

Протестът продължи около час. Феновете се срещнаха със зам.-кметовете по сигурността и спорта Александър Държиков и Георги Титюков, които също изразиха надежда, че органите на реда ще си свършат работата и ще заловят извършителите на палежа.

 

Подобни статии

Top