Фенове на Полша и Украйна се биха в Марсилия (ВИДЕО)

Привърженици на Полша и Украйна се сбиха в Марсилия преди мача на националните им отбори.

Няколко часа преди мача феновете са се срещнали на старото пристанище в Марсилия, като е започнал бой между десетина полски фенове и украински привърженици. Сблъсъците са продължили секунди, тъй като полицията се е намесила бързо и е предотвратила по-сериозни инциденти, като е бил използван и сълзотворен газ. Един полски фен е арестуван.

УЕФА вече наказа руснаците със солена глоба за бой на стадиона в Марсилия с англичаните, а днес глоба от 65 000 евро относе и Футболната федерация на Унгария. Санкцията е заради поведението на феновете на националния тим на Унгария по време на мача от Евро 2016 между Унгария и Исландия (1:1). Унгарските фенове използваха нерегламентирани пиротехнически средства, хвърляха предмети на терена и предизвикаха масови безредици на стадиона в Марсилия по време на двубоя.

Хърватите също бяха санкционирани със 100 хиляди евро, след като феновете им прекъснаха мача срещу Чехия (2:2). Те се сбиха помежду си и започнаха да хвърлят факли и бомбички на терена в 86-ата минута на стадиона в Сен Етиен.

Снимка: reuters

Подобни статии

Top