Фенове се млатят след дербито на „Герена“ (ОБЗОР)

12080936_1680280728854984_1786219805_n

Феновете на Левски намериха начин да заместят липсващите им емоции от отсъствието на вечно дерби в календара на „А“ група, пише „Меридиан мач“.

След победата над Ботев с 1:0 на и около стадион „Георги Аспарухов“ стана доста горещо. Органите на реда регистрираха поредица от инциденти, които за щастие приключиха без кой знае колко сериозни последствия. Нанесени са предимно материални щети най-вече по автомобилите, с които се предвижваше гостуващата агитка. В патакламата е пострадал и клубният автобус на Ботев. С камък е било счупено странично стъкло на возилото точно до мястото, където е седял треньорът Ермин Шиляк. Вандалският акт е извършен на 500 метра от „Герена“. и именно заради това разстояние най-вероятно няма да се стигне до санкции за Левски като организатори на двубоя.

След инцидента полицията събра показанията на всички играчи на Ботев и се зае с издирването и залавянето на извършителите. По-късно PlovdivDerby.com съобщи, че фенове на Ботев са спасили клубния автобус от по-голям погром. Привържениците били изостанали от основната група запалянковци, тъй като спукали гума. Когато видели какво се случва, те тръгнали да гонят хулиганите, които целили с камъни возилото на Ботев и успели да ги разпръснат. От Пловдив недоволстват, че автобусът им се е движил в столицата без полицейски ескорт.

Гостуващата агитка провокира напрежение и след като нахлу на опразнения след дербито стадион „Георги Аспарухов“. Привържениците на домакините напуснаха съоражението, а от фен-фракциите на Левски прибраха знамената, разпънати пред сектор „Б”. След това и полицията се изнесе от стадиона и за момент бултрасите останаха сами. Те се възползваха и петдесетина запалянковци нахлуха на празния и тъмен терен. Едни правеха челни стойки в центъра, други лепяха лепенки по гредите, трети се снимаха за спомен и скандираха.

При напускането на стадиона обаче агитката на Ботев също пострада. На няколко места ултраси на домакините устроиха засади и само намесата на полицията предотврати по здрави сбивания. Въпреки това камъни летяха към пловдивчани от всички страни и доста от автомобилите им пострадаха. Инцидент е имало и преди срещата. Тогава ударна група левскари е атакувала набързо привърженици на Ботев в подстъпите към стадиона и е„пленила“ едно от знамената на гостите.

В крайна сметка и Ботев и Левски бяха глобени за използване на пиротехника с по 300 лева, а освен това пловдивчани бяха наказани и с 2 хиляди лева заради хвърлени предмети.

Снимка: tribunaplovdiv.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top