Фермер преби крадец до смърт

polic lenta

Фермер и негов работник пребиха двама взломаджии, които влезли да крадат във стопанството му в пловдивското село Устина. В резултат на побоя единият крадец е починал на място, а другият е настанен в болница в кома и с опасност за живота.

Тази нощ двамата крадци нахлули в селскостопанска ферма за отглеждане на коне и крави в близост до Устина. В това време на мястото се намирали собственика на фермата 46-годишният Георги К. и 67-годишният работник в стопанството Димитър К. Като видяли крадците те ги хванали и ги пребили. Според прокуратурата все още не е ясна самоличността на убития и ранения.

Двамата извършители са задържани от полицията за срок от 24 часа, в рамките на които наблюдаващият прокурор, след преценка на събраните доказателства, ще прецени спрямо кого и какви обвинения да бъдат повдигнати.

По случая е започнало разследване за умишлено убийство.

До момента е извършен оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства и се търсят свидетели по случая. Предстои да бъдат назначени съдебно-медицински, биологични експертизи и експертизи на веществените доказателства.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top