Фестивалът „Здравей, здраве“ събира 65 лектори в страната

Пловдивският фестивал на здравословния живот “Здравей, Здраве” ще се проведе днес и утре в Дом на културата “Борис Христов”. Тазгодишното издание на инициативата, е посветено да децата и носи мотото: ДЕЦАТА В НАС, ДЕЦАТА ОКОЛО НАС. Всички подготвени теми и презентации слагат на фокус грижата ни като родители, учители, възпитатели на децата, които днес носят нова информация и качества на земята- чувствителни и талантливи, деца-учители на своите родители, съобщават организаторите.

Повече от 65 лектори с утвърдени качества и опит ще се представят в лекционните зали на сградата. Предвиден е детски кът и работилници, където аниматори и опитни специалисти ще се занимават с децата докато родителите обхождат фоайетата с изложените стоки и услуги, всички с поглед към здравето. И тази година спортната програма ще бъде богата и активна, провеждаща се в две зали на последния етаж на Дома на културата и на открито в градската градина.

Отличителният знак на всички събития: топлата прегръдка на организаторите, лекторите, изложителите, поели доброволно мисията да  помагат и напомнят да се грижим за себе си, да пречистваме телата си, мислите и емоциите си, да развиваме своите духовни заложби и активно да спортуваме.

Съорганизатори и партньори на фестивала са Община Пловдив, дирекция „Спорт и младежки дейности“ и фондация “Пловдив 2019”.

Пловдивският фестивал на здравето се превръща в национален и през 2016 година ще се проведе последователно в още пет града в страната:  Ямбол, Кърджали, Казанлък, Троян и Търговище. Роден под тепетата като “Пловдивски фестивал за Пловдивчани”, фестивалът още от самото си начало привлича вниманието на интересуващите се от цялата страна. Ямбол ще бъде домакин на фестивала на 23 и 24 април, Кърджали – на 7 май, Казанлък – 7 и 8 май, Троян 11 и 12 юни, Търговище – 8 октомври.

Подобни статии

Top