Фестивалът на аронията се отлага за неделя

Фестивал на аронията организират в Пловдив

Фестивалът, посветен на аронията в Пловдив се отлага за неделя заради лошото време. Утре на площада пред общината ще има много забавления, чрез които децата ще възприемат идеята за здравословното хранене.

Фестивалът няма да е посветен само на ползите от аронията, а на здравословното хранене като цяло, подчертава д-р Благовеста Крачанова. Баща й проф.Христо Крачанов е посветил живота си на здравословните храни и сега двамата са организатори на празнака.

За малчуганите ще има състезания, игри, подаръци и други изненади. Ще се проведат работилници, в които малчуганите ще рисуват любими плодове и здравословни храни, а Пловдивският куклен театър ще покаже спектакъла „Чук и Пук“. От дълги години професор Крачанов се занимава с производство на сокове, в които няма оцветители и подобрители, а технологията е базирана на студено пресоване на свежи плодове.

Аронията идва у нас от Америка през 70-те години на 20 век. През последните десет години отглеждането й се разпростира из цялата страна. Растението има много дълъг живот, около 15 години. През първите три то достига зрялост, след което започва да дава пълен добив.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top