Фестивалът на аронията се отлага за неделя - DC news

Фестивалът на аронията се отлага за неделя

Фестивал на аронията организират в Пловдив

Фестивалът, посветен на аронията в Пловдив се отлага за неделя заради лошото време. Утре на площада пред общината ще има много забавления, чрез които децата ще възприемат идеята за здравословното хранене.

Фестивалът няма да е посветен само на ползите от аронията, а на здравословното хранене като цяло, подчертава д-р Благовеста Крачанова. Баща й проф.Христо Крачанов е посветил живота си на здравословните храни и сега двамата са организатори на празнака.

За малчуганите ще има състезания, игри, подаръци и други изненади. Ще се проведат работилници, в които малчуганите ще рисуват любими плодове и здравословни храни, а Пловдивският куклен театър ще покаже спектакъла „Чук и Пук“. От дълги години професор Крачанов се занимава с производство на сокове, в които няма оцветители и подобрители, а технологията е базирана на студено пресоване на свежи плодове.

Аронията идва у нас от Америка през 70-те години на 20 век. През последните десет години отглеждането й се разпростира из цялата страна. Растението има много дълъг живот, около 15 години. През първите три то достига зрялост, след което започва да дава пълен добив.

 

Подобни статии

Top